Lyrisk av planer inför julen

Jag måste erkänna att det har satt igång nu, mitt vanliga julsug som alltid börjar vid den här tiden- långt innan de flesta andra vill tänka på det. Så fort någon råka nämna något som har med julen att göra på jobbet drar jag öronen åt mig. Föräldrarna börjar fråga om barnen ska ha något luciatåg, vi har delat ut lappar om julledighet för barnen och imorse pratade vi om att vi måste inhandla julgranar med tillbehör till varje avdelning. Själv skulle jag vilja ha det här fina pyntet från Indiska till min gran:


Glitter elephant       Mirror snowflake


Snart fredag igen!

I morgon är det fredag, och jag är oerhört glad över att tiden går så fort just nu! Har haft lite problem med sömnen den senaste veckan och vaknar tidigt av att jag är öm längre ner i ryggen. Annars måste jag säga att jag mår utmärkt fortfarande. Har gått upp ca sex kilo hittills vilket är skönt- att det inte blivit så mycket mer än så länge- jag känner mig hyfsat smidig och lätt ändå. Fast när jag promenerat ett tag tar det emot lite och det känns verkligen ovant, eftersom jag alltid stegat på som bara den! Jaja, det är bara till att vänja sig.

Nu börjar nedräkningen!



Jag vet att det är tidigt men den här jullåten är fantastisk och man kan lyssna på den hela tiden och längta. Merry christmas everyone!

I tjugonionde veckan

Äntligen går tiden riktigt fort och nu har bebisen blivit 29 veckor gammal lite drygt och på bara några dagar känns det som att en gigantisk badboll landat mitt på magen. Och idag blev det också klart att jag kan ta semester i mitten av december och gå på föräldraledighet i januari. Skönt. Det ska vi fira med lite mackor och te så här på kvällen!


Vintertid igen

Söndagmorgon, och så oerhört skönt med en hel ledig dag till! Det tog ett par minuter då jag låg i sängen imorse innan jag kom på att vi fått tillbaka en timme i natt, men då hade jag redan bestämt mig för att stiga upp! Så det får vara lite tidigt- har aldrig kunnat sova länge på morgnarna i hela mitt liv- så varför börja nu? Idag är det en höstsöndag, en brunchsöndag när Pontus kommer över för att spela lite spel, en tjuvstarta på glöggen-söndag och en promenadsöndag. 

Onsdagsdoft

Igår råkade min näsa gå förbi kaffe- och tehandeln på väg till mataffären. Jag mötte den mest ljuvliga doften på länge: en blandning av både glögg och julkryddor. Butikens årets-glögg hade anlänt men den får vänta. Fastnade istället för deras röda te som luktade bättre än godaste pepparkakan. Och smakade ännu bättre!


Förnyelse

   

Vi håller på att ordna till det i vardagsrummet och idag blev väggarna nymålade och fina. (Helt utan att jag gjort ett dugg åt saken, så lyxigt att ha en man som ligger i)! I helgen ska vi titta efter en ny soffa och kuddarna har jag redan kollat in på Lagerhaus- Stiligt!


Kicksparkar

Idag har "hon" sparkat värre än någonsin förr. När jag satt och planerade på jobbet idag började det kännas som den värsta, brutala magmassagen hihi! Då slog det mig att hon varit ganska lugn tidigare faktiskt. Skön känsla. Skönt är det också att veckorna går och att världens bästa tid närmar sig, nämligen julen. I helgen hade Indiska fyllt butiken här i Malmö med fina glöggmuggar, skålar och adventskalendrar!


Bild: Indiska


Gråmulet men mysigt

Finns det något bättre än lördagar? Mmmm det är så härligt! Idag har vi varit inne i stan och fikat. Man måste ju passa på så ofta som möjligt nu när man har chansen och vi fortfarande bara är vi två haha. Fast vi håller nog på att längta ihjäl oss efter vår lilla bebis nu..
Idag var första gången jag kände mig överansträngd av att bara gå. Jag var helt slut innan vi kom innanför dörren och fick hålla mig för magen hela vägen eftersom det ömmade så. Det kanske ligger någonting i det jag läst överallt om att det är dags att slå av på takten och ta det lugnare så här pass långt in i graviditeten!



Torsdag

Så var en lång dag till ända och ingen diabetes hade jag som tur var. Men det var faktiskt en trevlig förmiddag på mvc och den där drinken vi fick var väl ingenting! Fick sitta och småprata med de andra blivande mammorna och titta på inte så läskiga filmer om förlossning och amning. Sedan mätte barnmorskan magen, och den hade växt hela tre centimeter sedan sist- det var en bra tröst eftersom jag kände mig lite ynklig med min lilla mage jämför med de flesta andra tjejerna.

Snart är det helg igen och det ska förstås bli lika underbart skönt som alltid!

Godnatt!


Glukosbehandlingstest

Nu på morgnen är det snart dags att sticka till mödravårdscentralen och göra ett glukosbehandlingstest och se så att jag inte har utvecklat graviditetsdiabetes. Det enda jobbiga är att jag inte fått äta eller dricka nu på morgonen och jag börjar bli så hungrig. Sedan måste jag sitta kvar och vänta på resultatet utan mat i magen. Jag kommer hungra ihjäl mig! Tommie har rostat bröd i köket nu och det doftar så underbart...mmmm


Lite kvicksilver tack!

Idag diskuterades det åter vaccinationer av  den nya influensan på jobbet. Någon förälder har frågat oss om råd, andra har mest diskuterat för och nackdelar fram och tillbaka. Det känns ungefär som inför ett politiskt val, folk verkar vilja vara lite hemliga kring hur de tänker göra. En mamma avslöjade att hon också var gravid och hade bestämt sig för att ta emot vaccinationen. Vi pratade lite och efter ett tag hade jag också bestämt mig, jag gör det! Trots kvicksilvret- det har jag säkert redan fått i mig av all fisk jag ätit- tror jag inte att det kan finnas något som kan skada små bebisar i magen i det där vaccinet. Skönt att ha bestämt sig. 

I väntan på frukosten

Jag har tillbringat helgen i ett höstkallt men väldigt fint Halmstad med alla kära familjemedlemmar och vänner. Nyss klev jag upp ur min varma säng hemma hos mamma och pappa efter att ha legat och lyssnat på regnet utanför: rusk! Vi har hunnit med att sova över hos svärmor som bjöd på en fantastisk långfrukost igår morse, lunchat med de före detta Malmöborna här i stan, fikat hos Tommies pappa och slutligen landat här i huset sent igår eftermiddag. Idag blir det 6 års kalas för världens bästa Molly innan vi sätter oss på tåget hem i eftermiddag. Och just det, Ellen har sparkat igång ordentligt i magen innan jag steg upp!


Helgplaner

Visst är det underbart att gå nästan en hel dag på jobbet och tro att det är onsdag, och sedan slås av tanken på att det faktiskt är torsdag istället! Helgen är på ingång och det ska inte bli dumt alls att träffa vänner, äta långa frukostar och promenera runt i stan istället för att gå till jobbet. Ett bra tips jag fick av en jobbarkompis var att ladda skafferiet med goda teér nu när det blåser kallt ute och nästan alla människor börjar känna sig snuviga och hängiga.



RSS 2.0