25 års koll?

Jag uttryckte mig lite fel igår när jag skulle förklara för en jobbarkompis att jag skulle på 25 veckors kontroll hos barnmorskan, sa att det var 25 års koll. Men i alla fall var jag iväg igår eftermiddag och tog prover, mätte magen och fick en hel massa nya tider. Det bästa var att få höra hjärtat slå på det lilla knytet! Kan inte tiden gå lite fortare? Önskar att det vore december nu...


Söndagsbestyr 2



Läskigt med graviditetshormoner, jag har haft ett enormt stort behov av att organisera och skapa ordning omkring mig hela veckan. På jobbet har jag röjt runt som en galning och möblerat om- vilket som tur är verkar ha uppskattats av alla berörda-  och hemma har en mängd prylar mystiskt försvunnit och gått upp i rök när jag har härjat omkring. Så skönt det känns, vilken vansinnig befrielse!

Söndagsbestyr 1



Jag har firat in hösten idag genom att köpa en skön kappa med mycket plats för magen. Bollarna fick man på köpet och de flyger lite sådär lagom omkring i luften när man stegar på. Idag var en mycket bra promenad dag för övrigt, kunde konstratera att allén har börjat skifta i gulgrönt med lite brandgult på väg!


Om att fortsätta konsumera



Jag sprang på en pyjamas idag och det var precis vad jag behövde och lite till faktiskt. Jag skulle vilja ha på den jämt och då menar jag jämt, jag önskar jag kunde ta med den till jobbet varje dag, haha. Särskilt nu när alla kläder känns obekväma..


Varmt och gott


Den här björnlika lilla overallen landar snart i ett paket hemma hos oss. Och där får den vänta snällt ett tag till innan den ska användas!

Att ligga i

Idag har jag varit vansinnigt effektiv. Ordnat frukost på jobbet, varit på möte, promenad ute, dukat, ordnat mellanmål och haft en skön lässtund tillsammans med de äldsta barnen. Hann sy ihop två små lakan till den lilla när jag kom hem, och nu har jag kommit in efter en lång och skön promenad ihop med Maria. Vilken måndag och bra start på veckan!

Söndagsmat



Hm, det var väl inte riktigt tänkt att jag skulle skriva om mat i vartenda inlägg direkt- men det är svårt att låta bli. Helgen har varit en enda stor gastronomisk upplevelse jämfört med vardagarna när jag äter på jobbet. Maten som serveras åt dagens förskolebarn och deras pedagoger är inte någon höjdare tycker jag. Tur att jag laddat frysen med matrester! 

Att proppa i sig nyttigheter



Första tiden som gravid hade jag inga som helst problem med att få i mig nyttigheter. Det enda jag var sugen på var stekt lax och grönsaker. Herrejävlar vad mycket lax jag tryckte i mig. Och vilka enorma mängder grapefrukter som handlades hem de första månaderna. Jag drömde om att skära upp tunna fileér av grapefrukt och doppa i ljus soja, haha! När illamåendet släppte efter tre månader kunde jag börja äta onyttigheter som godis och kakor igen. I helgen har jag dock tryckt i mig granatäpplen, torkade aprikoser, blåbär och såklart: lax!

Den som väntar på något användbart



Två nya tröjor kommer snart till mig. För att förvåna alla är färgen på dem grå- haha. Såklart!

Räddare i nöden 2

Den här veckan har varit avskyvärd när det gällt att hitta kläder på morgnarna, ingenting har känts bekvämt ett endaste dugg..Men nu vet jag vad göra: har nämligen provat två ultramegajättebekväma klänningar på Monki i stan. Tyvärr är jag pank till på tisdag så jag hoppas de finns kvar då. Nu ska jag lägga benen högt och bara ta det lugnt- är ju något så skönt som lördag idag!  

Första ultraljudet var i juli

Bebis i magen: så här skrev vi, till dig, efter vårt första ultraljud i somras:


" Nu har vi sett dig! Du hade en massa grejer för dig under den korta tiden vi fick se på. Händerna och fötterna rörde sig hit och dit, och du hann både dricka en massa och kissa. Barnmorskan sa att du verkade glupsk som bara drack och drack! Och så berättade hon att du antagligen var en liten tjej...det ska bli så spännande att träffa dig, vi längtar"!!


Räddare i nöden 1

Vår allé- den är enastående och det finns inget bättre promenadställe i den här stan.

Vår allé- den är enastående och det finns inget bättre promenadställe i den här stan. Gissa om jag ska rulla barnvagnen mycket här när det väl blir dags!


RSS 2.0