Dagen före julafton...

..skulle vi fira pappas 60 års dag i Malmö. Jag skulle bara på ett kort ultraljud klockan nio på morgonen och hade tvättstugan full av tvätt när jag stack och en del julförberedelser kvar att göra hemma efteråt. Ellen var lite liten och därför erbjöds jag att göra blodflödestest för att se efter att allt var ok. Trodde att det skulle gå fort men dagen före julafton går det visst aldrig fort på ett sådant ställe utan såklart tvärtom. Klockan tre var jag hemma igen, men vad gjorde det nu i efterhand när allting visade sig vara bra där inne i magen? Tror nog hon har hunnit lägga på sig en del till nu med tanke på all julmat som hamnat i min kropp, hi!


Dan före dan före doppareda´n

Så här fint är det ute nu för tiden. Det är så härligt att man inte vill gå och lägga sig på kvällarna utan ta raska promenader och kasta snö på varandra. Fast lite oroar jag mig faktiskt för hur det ska gå för familjen att ligga på vägarna imorgon, och för alla andra som reser också för den delen..Håller tummarna för att vädret ska hålla.





          

 


Inte som vi tänkt!

Vi har ändå undrat hur länge det skulle dröja innan kattskrället hittat hit! Inte riktigt meningen Hebbe, men kanske inte heller så lätt att begripa. Ja du passa du på nu, för sen kanske du flyr fortare än du anar när lillasyster gör sig hörd..Eller?



Vi har ett datum!

Dagen har bjudit på besök på förlossningen, förberedelser inför ett vändningsförsök och sedan tog det stopp. Läkaren tyckte att hon låg för långt ner och satt fast så pass mycket med rumpan att det inte var värt att försöka sig på en vändning. Rätt skönt tyckte jag, som legat nerbäddad över en timme med slang i armen och knäppa grejer på magen och bara väntade på att de skulle spruta in hjärtklappningsmedel och börja ta i. Men har hon bestämt sig så har hon, så nu har vi fått tid för kejsarsnitt den 5:e januari, på trettondagsafton. Nu har nedräkningen börjat på allvar, fast det klart, vem vet när vattnet går eller värkarna sätter igång? Det kan hända när som helst...så spännande!?

Titta det snöar

Snön fortsätter att falla och det är overkligt vitt och fint ute. Som vanligt glömmer både jag och Tommie att plocka med oss kameran och ha i beredskap när vi är utomhus varenda dag. Snö som får ligga kvar i flera dagar hör ju inte till vanligheten i denna del av Sverige precis. Då får man fota inomhus när man väl kommer ihåg det!


Lördagen

Igår fick vi massor av frisk luft för flera dagar framåt. Vi var inne istan och trängdes i julhandeln, men nu är vi så gott som klara och redo för att fira jul. Skinkan (!) är inhandlad, såsom resten av den vegetariska julmaten. Tommie har gjort praliner och tryfflar i flera omgångar under veckan som gåttt och jag har äntligen kommit mig för att fixa knäcken!




Några saker till mig själv

...kan man väl unna sig nu när julklapparna är inhandlade, inslagna och klara! Man vill ju inte gärna svika sitt Hennes och Mauritz, särskilt nu när de hade lite rea på sin hemsida. Kanske skorna lämpar sig bättre framåt våren, men den som spar han har:)






h&m.com


Första veckan hemma

Första semesterveckan  i väntan på mammaledighet har varit bra. Märklig också för den delen. En bra sak har varit att jag kunnat vara hemma mer än vanligt, såklart. En mindre bra sak har varit att man känt att man inte har velat vara hemma så mycket, eftersom badrummet varit ockuperat av hantverkare dagarna i ända. Förra fredagen skulle eländet vara klart. Sedan blev det framskjutet till måndag. Sedan fredag. Jag vet inte ett dugg om badrumsrenoveringar, men något säger mig att det ska till ett mirakel för att det ska bli färdigt idag. Så vi får nog räkna med ytterligare en helg utan varmvatten, dusch och fungerande toalett. MEN det ska bli underbart när det är klart! Nu ska jag försöka hålla mig hemifrån ett tag och låna toaletten på närmsta köpcentret haha!

Godmorgon

Så här vackert var det när jag vaknade idag. Snöfall, lagom biltrafik och ute på Nobelvägen hänger gröna och blå lyktor i träden. Nu är det snart jul, det ser ju till och med så ut tack vare snön. Hoppas att den får ligga kvar mer än en halv dag nu!


Träningspass

Det är faktiskt förbaskat svårt att slå in julklappar med en nio månaders bebis i magen, haha. Men jag har lyckats någorlunda nu. Måste lägga ut bilderna för att se om det finns nyfikna småsystrar som snokar runt och spanar efter sina klappar. Tyvärr får du bara titta, inte klämma:) Idag har första snön lagt sig ute och det börjar faktiskt kännas som jul snart. Igår hade vi härlig julmiddag med jobbet följt av julklappsspel som var mycket mycket roligare att spela än att vinna i. Haha, jag vann de mest meningslösa sakerna som fanns på bordet tror jag, men det ska vi inte prata mer om nu. 




I väntan

Converse: All Star Specialty Hi

Sitter och väntar på hantverkare som inte verkar jobba med vårt badrum längre.. Igår behagade de inte dyka upp alls och idag verkar det inte bättre. Får ringa hyresbolaget och höra vad som hänt. I väntan på nytt badrum och en massa annat funderar jag på att köpa converse. Hm.



Vända sig

Vår tjej tycker fortfarande att det verkar läskigt att ligga upp och ner i magen! Nästa måndag ska vi till förlossningen och göra ett försök till vändning och lyckas det inte är vi eniga om ett planerat snitt. Det känns väldigt märkligt att hon kan komma till oss så snart!

Fria måndagen

Så har den märkliga dagen kommit då jag inte ska gå till jobbet längre! På ett tag. Bra tag. Det hade varit ännu mera underbart om inte badrummet varit i full fart att bli omgjort, jag väntar hantverkarna när som nu, vilket också betyder att det snart blir kört att använda toaletten här hemma igen. Härligt, men jag fantiserar om hur fint det kommer att bli om ett par dagar. Dagens uppgift blir att inhandla ett par mjuka byxor och ingredienser till vårt julgodis!


hm.com

RSS 2.0